tisdag 7 februari 2012

Två 1,5 åriga systrar i skogen

I slutet av säsongen hade vi besök här hemma. Det var Nimrods Märta-Louise som var på besök ifrån Norrland tillsammans med sin husse Peter Sjölander. Märta hade fått ett rådjur skjutit för sig under den sista jaktdagen i Norrland med drivande hund (31/12) och nu förlängde de säsongen genom att vara nere några dagar och träna.

Under en av jaktdagarna fick hon även möjlighet att hälsa på sin syster Nimrods Mette-Marit (Svea) som är tillbaka i full kraft efter det att hon blev påkörd av en bil under jakt.

Undertecknad fick glädjen att skjuta en hjortkalv för Märta under lördagen. Hon var dock lite fundersam över detta med att jaga hjort så hon jagade inte riktigt ända fram utan vände tillbaka till husse. Det är inte lätt att vara en liten tjej på helt okända marker och att därtill träffa ett helt nytt villebråd.
Det syns vem av ungtikarna som var van vid hjort...
                                         

Förövrigt fick vi höra en bra jakt under lördagen från Åstdalens Affe som även han ägs av Peter Sjölander. Det är en duktig, snygg och trevlig hane som jag verkligen kan rekommendera för den som letar efter en lämplig hane!

/Håkan

Inga kommentarer: