tisdag 7 februari 2012

Veckodags-kullen utvecklas fint

Under de senaste dagarna har vi fått mail från tre köpare som har hundar som nu är drygt ett halvår.

Förken Tisdag (Lea) har gått en kurs i allmänlydnad och Léa var klassens ljus. Utav 11 kriterier var 4 ”väl genomfört” och 7 ”Mycket väl genomfört”! (Nästan full pott med andra ord). Hennes husse och matte har även anmält henne till en viltspårkurs som kommer att gå av stapeln i slutet på mars.

Léa springer fritt med hennes kompis Alma
                                                 

Vi fick även ett mail från Herr Fredag (Woodstock). De har tränat en del spårning så nu fick Woodstock vara med i skarpt läge vid ett eftersök på ett trafikskadat rådjur. För säkerhets skull hade husse Jan en erfaren hund med sig men unghunden klarade eftersöket fint och fann rådjuret efter ca 75 m spårning. Det var hans första eftersök men då husse sköter en del eftersök efter vägarna så kommer han få vara med mååånga gånger framöver!

Woodstock på skogspromenad


Fröken Onsdag (Froya) bor i Norge och har där varit på en utställning där hon gick riktigt bra. Hennes kritik var enligt nedan:
"6,5 mnd, feminint hode/uttrykk, vel ansatte ører, korrekt bitt, mørke øyne, utmerket hals, sterk manke, stram rygg, spenstig lend av god lengde, kryss med god lengde/bredde, utmerket lårbredde, kunne hatt en aning bedre knevinkel, godt vinklet fram, beveger seg med god steglengde fram, for dagen noe kort bak, prima pels/farge, bra temperament".

Froyas husse Oistein Folkvord var nöjd men då detta var första gången som ungtiken såg så många hundar så tror de på ett ännu bättre resultat vid nästa utställning.

Mer info om denna kull lär komma.../Håkan

Inga kommentarer: