lördag 21 januari 2012

Kungarna i farten bl.a. kullens första drevprov som blev en 1:a!

Nu har det släppt rejält för vår "Norska kungafamiljs-kull"!!!

Kung Haakons första rådjur
Knappt hann Kung Haakons (Abbes) husse Björn ringa och meddela att det skjutits rådjur för Abbe och att han då hade ett fint drev på 45 minuter förens Kung Olavs husse gav nya glädjebesked! Grattis till Abbe och husse Björn!

Kung Olav tog en 1:a på drevprov!!
Kung Olav (Ozzy) var den av syskonen som först kastade sig in i jaktprovsleken. Han fick först ett rådjur som ville gå på långstäck men klarade ändå tiden till ett förstapris men med lite bristfällig poäng. Släpp nummer två var bättre och då det rådjuret valde att bukta så var både drevfarten och skallet bättre. Han jagade då ihop till en 2:a på det drevet (över 45 minuter) och fick ett föreslaget slutresultat: 1:a!!!  Grattis till Ozzy och husse Jonas!

Mamma Mynta gör ingen besviken
Samtidigt som "valparna" (1,5 år gamla) börjar gå bra i skogen så kör mamma Mynta så det ryker i skogen. Idag hade vi en inbjuden gäst på hjortjakt ifrån norra Sverige. Han är drevprovsdomare inom drever och ingen var lyckligare än jag när drevet, efter några bukter, gick ut över hans pass. Han fick då en icke skjutbar hjort i pass och pga det vassa väglaget så skulle passarna ta Mynta om hon jagade ut. Han tog Mynta och när jag träffade honom vid fikastunden utbrast han "denna tik kan du verkligen skryta om!" Jag svarade lungt (och nöjt) "att det gör jag också". Norrlänningen som inte fick skjuta hjorten som Mynta drev sken ändå som solen och berättade för alla hur väl tiken nyanserade och vilket härligt och tätt skall hon hade. Då känns det bra att vara hundägare -trots att jag själv stod helt off och såg endast på GPS:en samt förstod på den fullständiga radiotystnaden att jakten gjorde ingen pass-skytt besviken.
//Håkan

Inga kommentarer: