söndag 1 januari 2012

Nimrods 1-åringar är igång!

Det är riktigt kul att få telefon från ägarna till våra valpar som nu är 1,5 år. De är nu alla igång i skogen och söker ut bra. Det finns väl lite mer att önska av vissa av dem medan andra har fått mycket tid i skogen och är redan duktiga drivande hundar.

Grattis Nimrods Märta-Louise och Peter
Det har skjutits djur för flera av "våra 1,5-årsvalpar" efter fina drev. Så sent som på nyårsafton så ringde en nöjd ägare, nämligen Peter Sjölander från Hällnäs. Där de bor och jagar ( i norra Sverige) så är det nu på gränsen till för mycket snö för att jakt med drivande hund ska vara möjlig. Men eftersom nyårsafton är sista dagen de får jaga och skjuta rådjur i den delen av landet så var de ute en sväng för att träna Märta. Efter det att Märta fått upp så drev hon fint i ca 20 minuter innan en liten bock kom i pass hos husse som inte gjorde något misstag. Så när husse sedan ringde till oss som uppfödare så var han väldigt nöjd med året -särskilt den sista jakten och det första fälda djuret för deras lilla Märta.

Grattis till Märta och hennes husse och matte!!! Märta har även visat framfötterna i utställningsringen och vi hoppas på fler framgångar för henne även där under 2012!

Det är jättekul för oss att våra Nimrods-avkommor redan visat att de har det rätta intresset och drivet i skogen!!!  /Håkan

Inga kommentarer: