tisdag 20 september 2011

SEVCH Nimrods Kung Olav går SKARPT spår!!!

Fick en bild från en lyckad jakt från en hane från förra årets kull. Denna hane Nimrods Kung Olav (Ozzy) har klarat många konstgjorda spår och hunnit bli viltspårschampion, kvalificera sig till viltspårs-SM och ta en fin fjärdeplats där när han endast var 13 månader gammal. Nu har han även varit med husse i skogen och fått gå sitt första riktiga eftersök -och det var inte vilket eftersök som helst....


 Träffen var bra så ganska snart var det gott om blod att gå på men "Ozzy" spårade enda fram och tordes även lukta på nallen. Det finns många hundar som vänder så snart de känner lukten av björn.Fauvarna tillhör ju inte heller någon av de tuffaste raserna så får vi nog se detta som ganska originellt och tyda på att han känner sig trygg med husse.

Här nedan ser vi en annan vågad kille. Det är en halvbror till hanen ovan. Denna lille hane heter Nimrods Herr Fredag och kallas för Woodstock. Han fick en riktig "storebror" i sitt nya hem -en stor labradorhane vid namn Kevin.


Direkt när Nimrods Herr Fredag kom till sitt nya hem i Uddevalla så snodde han den stora labradorhanens leksak och lade sig till rätta för att bita på den. Det kan ses som minst lika riskabelt som att spåra en björn... Allstå ännu en Fauve att räkna med framöver och som då inte kommer nöja sig med leksaksdjur.

Tack för fina bilder!/Håkan

Inga kommentarer: