söndag 4 september 2011

Livet i hundgården

Det finns en hel del att göra i hundgården. Valparna leker bra med varandra både ute och inne i den hundkoja som är placerad i hundgården. Allra roligast är det givetvis att leka med någon av oss som agerar husse/matte.




I hundgården har de förutom plattor även lite brädor att kliva upp på samt några stenblock som brukar vara roliga att hoppa upp på. Det är en bra plats att sitta på om man tänker attakera något syskon!!!





Men även i en hundgård måste det finnas ett helt nödvändigt ställe dit man går när det behövs. Vi har valt att lämna ett par rutor i hundgården utan plattor och där har vi släppt upp gräs som är en bra plats för valparna att gå till när de vill göra sina behov. Det fungerar allt bättre och bättre vilket bådar gott inför framtiden!



Sen finns det givetvis filtar att ligga och sova på vid de tillfällen när de inte vill gå in i hundhuset och lägga sig i den hundlåda som de annars helst sover i (där det förövrigt finns både golvvärme och fleecefiltar).



Nu går det åt allt mer tid i hundgården då vi nu lägger en stor grund för det sociala i valparna. Att få ligga själv en stund i någons knä är något som vi ser till så att alla får, flera gånger om dagen.


Med jämna mellanrum så går vi in i hundgården och sätter oss ner och lockar på dem. Då kommer alla som skjutna ur en kanon. Denna gång kom de rusande ut ur hundkojan som för tillfället var den roligaste lekplatsen.


/Håkan

1 kommentar:

Helene sa...

Härliga bilder på valparna dom ser ut att vara tuffa och framåt.