lördag 9 december 2017

Äntligen uppdaterat...

Nya tikar in i Nimrods kennel -men samma jaktlinjer!!!

Tiden rusar iväg och familjen Hemäng (Håkan, Sara och Lilly) samt våra fyra Fauve-tikar har fullt upp. Tyvärr är hemsidor o.dyl inget vi lägger ner särskilt mycket tid på.😕

Men vi har i dagsläget fyra tikar som går väldigt bra i kenneln.

Stamtiken SE JCH, SE UCH. SE VCH Mynta född 2007, J Nimrods Ingrid-Marie (Skalla) f. 2013,
SE U CH, SE VCH J Nimrods Rapunzel "Rappa" f. 2015, SE JCH, SE UCH Nimrods Signe Tillisch "Signe" f. 2013. 

Gamla Mynta, är inte längre i avel pga sina snart 11 år, men hon jagar alltjämt gärna och väldigt, väldigt bra! Hennes tre Årets Drevprovshunds-titlar och över 20 raka 1:or under hennes alla drevprov är något som är svårslaget och det kan hon fortfarande försvara i skogen!!!

Som tur är går generna i arv. Detta har vi kunnat se då hon för några år sedan blev den första tik inom rasen att få utmärkelsen Jakt Avelspris i Guld! -Alltså har hon lämnat jaktarvet efter sig så pass bra så att avkommorna klara sina drevprov med fina resultat! Och sedan den utmärkelsen har avkommor från de sista kullarna gått sina drevprov, så frågan är om det går att få ett "JUP" i guld med någon liten stjärna...😉 P.g.a. dessa avkommors fina egenskapspoäng så har Nimrods kennel blivit Årets Drevprovskennel inom Sv.Fauveklubbens "Drevkampen" under de senaste åren (fr.o.m. 2013 -)! Lyckligtvis har även flera av våra valpköpare låtit avkommorna gå i avel.


Nimrods kennel har de två senaste åren även varit på en utställning där vi ställt upp i klasserna som kallas för Uppfödareklass och Avelsklass. Båda åren har vi (Mynta med sina avkommor) vunnit båda dessa klasserna inom rasen. På dessa utställningar har hennes avkommor såsom Signe och "Rappa" även vunnit sina klasser och i år även blivit BIR (Bäst I Rasen).
Nimrods Rapunzel och lill-matte Lilly
efter utställningsdagarna i Visby
Givetvis har även andra avkommor gått bra även i utställningsringarna! Men viktigast är ändå det jaktliga!!!

Kjells första hornbärande
som han förövrigt sköt för "Skalla"!
För att våra tikar ska få tid i skogen så bor numera "Signe" hos Kjell och Sylvia Axelsson. Där får hon, förutom att jaga med Kjell, även långa promenader och mys i soffan. Sen lånar vi hem henne hit emellanåt för att lyssna på hennes fina jakter samt ev. tar någon valpkull.

 

Duktiga valpköpare är A och O för en kennel. Per Nilsson vann SM i Viltspår 2016 med Nimrods Clara Frijs (från vår valpkull efter Malva, -Myntas syster) och Bert Söderman vann SM i Viltspår 2017 med Nimrods Valborg (från Nimrods Signes första kull). Detta är givetvis två av höjdpunkterna från de senaste två åren!

Nu när såväl Skalla och Rappa har gått bra på drevprov (alla prov med dubbel-ettor) så är det "hugget som stucket" vem av våra tikar Signe, Skalla eller Rappa som kommer att få träffa en snygg och duktig kille på sitt första löp efter denna jaktsäsong...

Valpintressenter är välkomna att höra av sig via mail eller tel!

Nimrods Signe Tillish första kull (2016). 
En lugn och tyst valplåda -då trivs både mamma och husse!!!

...FORTSÄTTNING FÖLJER...




Inga kommentarer: