tisdag 4 oktober 2011

Premiärhelg och valphämtning

Under helgen då det var premiärsläpp så fick båda våra vuxna hundar samt kvarvarande valpen Nimrods Fröken Onsdag följa med till skogen. Jag valde att först släppa mamma Mynta som snart fick upp en hare som hon ägnade sig åt i ca 45 min innan hon släppte för att vända hemåt. Väl i rätt område så blev det omgående hjort och ett rejält rungande drev som fick passkyttarna att resa sig från sina ryggsäckar. När drevet går sådär så att skogen lägger sig ner och passerar just framför näsan på nästan alla skyttar då mår man som hundförare som allra bäst!!!

Efter 1,5 timmar så valde Mynta att släppa denna hjort som inte gick i något pass. Vi sköt dock en hjortkalv som stöttes till en skytt men det blev också allt för denna dag. Vi fick flera fina skottchanser men då vi valt att inte skjuta s.k. halvskovlar så fick tre av oss skyttar hålla inne med skott trots finfina lägen. Men min behållning denna dag var att mamma Mynta redan är i så fin form trots en sen valpkull!!!

Allis, som valpen kommer heta, fick givetvis vara med när vi åkte till skogen. Den mesta tiden fick hon givetvis vara i bilen med vår Munsterländer men hon fick även vara med och sitta i mitt knä när vi fikade samt göra sina utforskningar i omgivningen medan vi väntade på mamma Myntas återgång efter hjortdrevet.

På söndagsmorgonen så kom då de sista valpköparna för att hämta sin lilla tik, Nimrods Fröken Onsdan (Allis).
Numera bor denna underbara lilla tjej hos familjen Blom.
Lycka till med lilltjejen!/Håkan

Inga kommentarer: