måndag 30 juli 2012

FULLT med mat!!!

När varlparna var nyfödda så var vi lite oroliga för hennes fulla juver. Mynta har under de två föregående kullarna haft väl mycket mat så vi har fått massera och mjölka ur för att det inte ska bli juverinflammation. Förra året kämpade vi med det trots att hon hade 7 valpar. Detta år är det bara tre valpar som tar för sig av de 10 spenarna men det har funkat pga lagom mycket mat till Mynta och ett ständigt vakande öga.
Nejdå, det är inga tigrar från Kolmården
utan nyfödda, blöta Nimrods-"OS-stjärnor".
De första nätterna har jag sovet vid valplådan, framför allt för hålla koll på Myntas juver. De tre valparna tar för sig av de 3,33 spenar som de har var...
Vid mamma i valplådans "trygga vrå".
Nu har de gått upp över 100 gram på fyra dygn så det går ingen nöd på dem precis!
De siktar tydligen på att bli stora och starka!
Det blir nog rena semestern för Mynta i år då hon bara har tre valpar att se efter. Det är även skönt att såhär dagarna efter födseln se hennes lätta steg när vi är ute och går runt huset! Mynta har klarat födseln fint och är i bra form vilket bådar gott inför hösten!

Sommarhälsningar/Håkan

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad fint med bilder på valparna. Det där med mjölk handlar ju mycket om "tillgång och efterfrågan" men det måste ju kännas skönt att inte mjölken flödar över.
Det vore kul att få se dem på riktigt. Kanske blir det film att lägga ut så småningom
//Barbro