söndag 21 augusti 2011

Mynta är inte bara mamma...

Under sommaren har husse och vår Munsterländer fått åka iväg på en del eftersök på vildsvin. Dessa små utflykter har Mynta inte gillat då hon inte fått följa med. I fredags ringde en bockjägare och ville ha hjälp med en påskjuten råbock. Denna gång så lät vi Mynta få mjölka ur sina spenar och sedan packades även hon in i bilen. Men givetvis fick även vår Munsterländer följa med om vi skulle behöva ha en hund som går ifatt rådjuret ifall vi inte kommer nära nog för ett skott.

Väl på plats i skogen så var det kolsvart och regnet bara öste ner. Då det regnat oavbrutet från skottet så hade vi bara att följa med Mynta. Hon cirklade runt några varv på gärdet innan hon ledde oss in i skogen. Där följde vi med henne genom en helt bedrövlig terräng, över och under mängder med vindfällda granar. Efter ett antal hunda meter så kändes det som en ren bom -DÅ plötsligt stod en bock bland massa ris och tittade på oss. Jag kallade på Mynta samtidigt som jag drog lite i spårlinan vartefter jag laddade hagelbössan, försökte rikta ficklampan och fick iväg skottet.

Det var en lyckad nattlig tur och Mynta fick visa att hon är en väldigt duktig eftersökshund -inte bara en mamma. Hon var väldigt nöjd och uppenbart glad över att återigen få vara med i hetluften!

Inga kommentarer: