torsdag 23 augusti 2012

Hemma i valprummet

Valparna har sitt eget rum där de nu har fått möjlighet att gå ur valplådan och ut på klinkergolvet. I det svarta hörnet av golvet finns det en golvbrunn och däråt drar de sig när de vaknat för att kissa. Jag har suttit och passat lite på dem för att lyfta dit dem när de vaknar och de blir faktiskt dirket ganska duktiga på att nu ta sig för egen maskin ifrån platsen där de sover innan de uträtta sina behov. Men givetvis så händer det att någon vaknar lite sent...

Det gör inget om det inte hamnar exakt rätt då vi har en duschslang i hörnet för att kunna spola rent rummet och skrapa ner de "misslyckade pölarna". Då det är golvvärme på golvet så torkar det av ganska snabbt så att de snart kan rulla runt och leka igen.

Det är mysigt att ta sig in i lådan efter lite bus för att lägga sig och vila igen. Här med tiken OS-anna i mitten.

Och så kommer "moster" på besök när mamma tycker att det är ok och när husse är i närheten. Än så länge får hon inte gå in till valparna så mycket som hon vill för då finns risken att mamma Mynta med tiden inte skulle få komma i närheten. Bland våra djur (två hundar och en katt) är det nämligen vår Munsterländer som är alfahona. Hon tycker att det vore mer rätt om det varit hon som fått valpar.

//Håkan

Inga kommentarer: