torsdag 25 december 2014

Trevliga besked i juletid...

Under julen får man som vanligt div. julhälsningar. Till oss kommer många trevliga besked om valpar här ifrån oss som nu jagar så det sjunger i skogen för jägare över hela vårt avlånga land.

Herr Söndag startade bra men blev sedan av någon anledning lite försiktig. Nu, den senaste tiden har hans jakter legat mellan 40- 60 min och husse "Jalle" är helnöjd. Ett par av hans syskon (Fr. Tisdag och Herr Fredag) har just innan jul blivit SE JCH (Svensk JaktprovsCHampion). Fr. Tisdag är då dubbelchampion liksom även Herr Måndag varit ett tag. Och Herr Måndag har ett drevprov kvar till sitt trippelchampionat.

Nimrods Herr Torsdag hade en lyckad dag under en jakt dit han var inbjuden.
Det lilla jaktlaget med en handfull jägare lär ha blivit mer än nöjda...
 

Vidare så jagar nu även allt fler av våra 1,5-åringar mellan 45 - 60 min (och över det) så nu börjar även de att anmäla sig till drevprov! JÄTTEKUL!!! Tre valpar från Äppelkullen har redan startat på drevprov och alla har gått till pris!

Den  20 december smet jag från julförberedelserna och jagade med Nimrods Astrakan som finns i Hajom hos Stefan och Annette Nilsson, Nordmarkens Hunters Kennel. Han visade verkligen upp sig från sin bästa sida och jagade inom hörhåll i nästan två timmar innan han valde att gå tillbaka till matte (som släppte honom). På vägen dit passerade han husse som då blåste in honom på ett ganska drygt håll. Det var riktigt roligt att få se hur duktigt hundfolk kan få en så pass energirik unghund till en sådan duktig jakthund!!!

Även tiken som vi behöll i den kullen Nimrods Signe Tillisch har börjat sin utveckling. Hon har ett fint skall och ett allt bättre sök. Hennes drevtider är dock fortfarande varierande på upp till 40 min på rå. Så det är bara träning som gäller och ensam tid med henne i skogen.
En väldigt trött Signe med sin tredje hjort under en och samma såt.
 


Flera av de yngsta valparna (efter Malva och AB Brage) har vekligen utvecklats! Och här är det flera som bör kunna starta på prov under januari. Jul-sms:en har avlöst varandra med kort där denna kulls unghundar poserar framför rådjur. Avsändarna är mycket nöjda ägare. Och framför allt har även denna kull blivit, liksom både mor och far, väldigt trevliga familjehundar!
Fam. Fredrik Jonsson är nöjda med sin Nimrods Bonnie Louice.
Här har de just avslutat ett 1 tim och 20 min drev.
Lill-husse verkar också nöjd med upplevelsen!
 


Inga kommentarer: