måndag 27 juli 2015

Nu är valparna födda!

Mynta har nu fått sin sista kull valpar. Det blev tyvärr endast tikar, fem stycken.
 
Mynta har i och med födseln gått från att vara en trevlig tik till att bli en som blänger på de flesta. Den katt som i vanliga fall är hennes vän lever nu farligt under några dagar, vilket han känner till sedan tidigare och går omvägar för att komma förbi rummet där mamma Mynta har sina fem små guldklimpar. Ja, dessa moderskänslor är inte att leka med!!!Men snart nog går dessa hetaste moderskänslor över!
 

Nu är det alltså dags att få klart med köpare. Då övervägande del av intressenter ville ha hanar så har det väl blivit lite lättare att fördela dessa små.




torsdag 16 juli 2015

Framgång för de unga "Äpplena"

Den 11/7 var två från Äpplekullen, Nimrods Astrakan (Champis) och Nimrods Signe Tillisch på utställning i Tvååker.

Jag valde denna gång att ställa henne själv vilket jag inte är någon stjärna på! Signe visade inte upp sig jättebra men blev ändå tvåa bland tikarna. Men då vinnartiken inte har jaktprovsmeriter så lade Signe ändå tassarna på certet.

Champis vann däremot över alla hanarna och tog sitt andra cert på två försök! Bra jobbat matte Annette från Hajom!!! (Och det är ju certen man vill ha då tre cert leder till att hunden blir utställningschampion.)

Och trots att jakten är det viktigaste hos oss på Nimrods kennel så vill vi även att de ska vara bra även exteriört! ...och givetvis är det kul om de även blir utställningschampions!!!

Av Äpplesyskonen så startade alltså fyra på drevprov redan sin första drevsäsong, när de var 1,5 år gamla. Alla fyra gick till pris och alla fyra har nu 2 år gamla även tagit Cert på utställning!

Äpplekullen den jämnaste kullen vi har fött upp, rent exteriört och de övriga två kommer också förhoppningsvis att "plocka cert" nästa år då de prövats på drevprov.

tisdag 7 juli 2015

Tre framgångar från tre olika kullar...

Nu är det utställningstider. Detta innebär lite info om utställningar och för drygt en vecka sedan fick jag tre på samma gång.

Nimrods Drottning Sonja fick ett C.I.E i Polen! Grattis Lisa!!!
Nimrods Herr Måndag (färdig trippelchampion) tog ett BIM i Borås! Grattis till Fam. Prick!!!
Nimrods Astrakan fick sitt första Cert i Borås! Grattis till Fam. Nilsson, Hajom!!!

Och ett par helger innan fick även Astrakans brorsa Nimrods Cox Orange ett Cert! Grattis Martin och Cilla!!!
Nimrods Astrakan tillsammans med matte efter sitt första cert