fredag 3 april 2015

Årsmötestider = Härliga tider

Så har vi kunnat summera 2014.
Trots att vi är en av de små uppfödaren så kan vi stolt konstatera att vår kennel är mest representerad på drevprov av alla uppfödare. KUL att valpköparna väljer att visa upp sina hundar så att vi kan göra lite avelsutvärdering!!!
 
Av den s.k. Äpplekullen så har inte mindre än fyra startat på drevprov (av sex valpar) här i Sverige och i Norge under förra året då hundarna var endast 1,5 år gamla. De fick inte alltid 1:or men de fick fina Egenskapspoäng, och det anser jag är huvudsaken. Längden på dreven kommer med tiden och det är en fördel när de längre drevtiderna kommer senare i livet än tidigt!

När alla årsmöten har passerat och alla Årsbästa-listor blivit klara så måste jag medge att det känns ganska bra! ...ok, VÄLDIGT BRA!
 
Det känns bra att kunna försvara titeln Årets Kennel i Drevkampen och få lite diplom av den avgående ordförande Katarina Ecklein på Fauveklubbens trevliga årsmöte!
Såhär glad blir man när man får ta emot Årets Kennel diplom!!
På SBaK lokalavdelning Öst:s årsmöte fick jag nog ändå finaste priset! Det är när ett avelsdjur får ta emot ett JAP i guld. (Jakt Avelshund Pris). Detta innebär att valparna till min avelstik Mynta har presterat i skogen så att mamman bara kan gå till årsmöte och få ta del av deras framgångar. Och av bara farten så fick vi ett JUP i brons (Jakt Uppfödare Pris) TACKAR!!!


Mamma Mynta med döttrarna Nimrods Ingrid Marie och Nimrods Signe Tillisch


Av alla våra avkommor har Nimrod Herr Måndag varit den meste vinnaren under 2014!

Under året blev han färdig trippelchampion och kammade sedan hem Årets Drevprovshund efter ett par riktigt fina drevprov! Han fick även pris inom sin lokalavdelning för att ha gjort Årets Bästa Rådjursdrevprov. Inom Svenska Fauveklubben blev han Årets Fauve (sammanräkning på drevprov och utställning). Sen ställde han upp på kval till SM i drev och tog sig givetvis dit och blev 4:a!
Nimrods Herr Måndag -ser lite trött ut på priser och uppståndelse.

Brorsan, från samma framgångsrika Veckodagskull, Nimrods Herr Fredag skulle inte vara mycket sämre då han blev drevprovschampion. Inom samma lokalavdelning som brorsan hade han Årets bästa hjortdrevprov och blev Årets bästa allroundhund (inom jakt).
Vackra Nimrods Herr Fredag!
Och på den rena utställningslistan trodde jag nog inte att vi var i topp. Och det var vi inte heller. Men Nimrods Kung Haakon blev tvåa i Årets Utställningshund 2014!!! Utöver de två cert han tog 2014 i utställningsringen så startade han även på drevprov och tog ytterligera en fin 1:a. Så ett cert till och en 1:a i skogen så är han Drevprovs- och utställningschampion.
Nimrods Kung Haakon med husse Björn Adonis
 
Och Nimrods kennel kan stolt konstatera att på den 10 i topp-listan över "Årets Fauve"-hundar, där både utställning och drevprov räknas, så vann givetvis Herr Måndag -MEN utöver honom fanns ytterligare 4 hundar från vår kennel på listan. 5 Nimrods-hundar på 10-i topplistan är en skön syn.
 
Så TACK alla valpköpare som gör detta möjligt. TACK för att ni tagit er tid med den valp ni köpte hos oss och gett den möjlighet att utvecklas. Och TACK att ni visar upp era dem i såväl utställningsringen som skogen!!!
 
//Håkan och Sara Hemäng