lördag 2 november 2013

Malvas och Myntas valpar sköter sig

Då börjar div. bilder och hälsningar att droppa in. Vissa framsteg får vi på mail/sms eller via tel.samtal andra ser vi på Facebook där det finns en speciell Fauve-sida under namnet Basset Fauve de Bretagne/Norden.

Den senaste inkomna bilden är från Lammhult där Nimrods Esperense Herre har installerat sig ordentligt hos husse och matte!
Asker är, som sig bör, en liten vilde som charmar sina grannar.
Här har han åter igen hittat sin favoritställning.
 
 
Hemma hos oss gör vår lilla Nimrods Signe Tillisch sina framsteg. Hon är en liten tjeja som gärna sitter i knät och är väldigt husse-bunden. Hon har nu gått sitt första lilla viltspår som näst intill var lite otäckt. Men väl framme vid hjortklöven så visade jag min uppskattning och vi började succesivt att leka med klöven så efter någon minut så tog hon klöven i munnen och bar hem den med högburen svans och med resta hår på hela ryggen. När vi kom hem lekte vi med klöven på gräsmattan innan jag tog den ifrån henne. Efter det så sprang hon varv på varv där vi hade lekt med klöven och luktade i sina egna lekspår där hon strax innan dragit omkring sin klöv.
 
Hennes bror Nimrods Åkerö vars husse Leif är väldigt kunnig på viltspår har fått ett rejält eldsprov. Leif lade två hårstrån av älg i ett par deciliter vatten och lät dem ligga i ett par timmar. Efter det hällde han vattnet i en sprayflaska och sprayade det i en vinkel på en större plattsättning. När sedan Åkerö släpptes på plattorna så tog han i stort sett direkt det sprayade "vattenspåret med lite älglukt" och tog även vinkeln klockrent. Där fick den erfarne eftersökshussen sitt svar på att han har en ny hund, med framtiden för sig och som tydligen har en väl fungerande näsa och intresse för spår! Den enkla övningen kan vara något att prova för oss övriga!
 
/Håkan