fredag 27 september 2013

Ännu en ny Nimrods-Champion!

Nu börjar man undra hur många champions det kan finnas i en kull!!? Hur många kommer det bli till slut?

Idag var det Nimrods Herr Måndag "Acke" som tog sitt tredje raka förstapris i viltspår på en vecka. Härligt jobbat hela familjen Prick!!!

Han har utöver detta även två cert på utställning och går riktigt bra i skogen.
Men vad sitter SEVCH Nimrods Herr Måndag egentligen och längtar efter? Jo, att det ska bli
1 oktober så att han får  ta ut svängarna rejält i skogen. Att det även blir drevprovsstarter under den kommande säsongen kan vi nog vara ganska säkra på...
GRATTIS från familjen Hemäng


söndag 22 september 2013

Pappa Brage med husse på besök

Under helgen har Per-Hjalmar varit på besök med sina hundar. Han har jagat och fick skjuta både dovhjort och två vildsvin.

Givetvis var vi även tvungna att ta en ordentlig titt på hans hunds AB Brages valpar som nu är sex veckor gamla. På dagarna får de vara i hundgården och på nätterna inomhus. De skulle i och för sig kunna vara ute även på nätterna då de där har ett hus att gå in i med en låda som har golvvärme och våtrumsmatta. När de ska tas in framåt kvällen så vill de oftas inte det utan vill hellre stanna i sin sköna låda och ligga där på flisfiltar.


Hundgården är tvådelad så att "Päronkulls"-valparna har en avdelning med mamma Malva och hennes syster Mynta med kvarvarande valp Nimrods Signe Tillisch får ha en egen del. När jag skulle visa upp "Signe" för Per-Hjalmar så passade Mynta på att hälsa på syskonbarnen. Mamma Malva vill bli klappad som vanligt och då passar ett par valpar på att ta lite mellanmål.
Hane

Tik
Tik
Tik
Tik
Hane

Att ställa upp valpar är INTE lätt...som ni ser...
    
 

Foto: Per-Hjalmar Nilsen    

lördag 14 september 2013

Mer fart för varje dag...

När är det alltid något som händer i källaren hos oss. Trots att man försöker smita ner i källaren så blir man avslöjad av någon av de sex valparna. Oftast är det bara så att de vill ha lite sällskap för det verkar de inte få nog av. Ibland kan det dock vara matdags eller så saknar de sin mamma. Mamma Malva försöker vi hålla ifrån valparna allt mer och mer så att hon för börja sina. Malva är dock av en HELT annan uppfattning. Hon fortsätter och producera mjölk som om hon vore en mjölkko.
 
Bus är LIVET!!!
Nu kommer morsan!!!


GRATTIS pappa AB-Brage!!!

När vi parade Malva med Per-Hjalmar Nilsens vackra hane AB Brage så hade han inte fullgjort något av sina championar. Men alla vi som har sett honom vet att han har "multi-champion" kvalité!

Under sommaren har han ställt upp i ytterligare en utställning och blev direkt Norsk Utställningschampion. Och direkt när drevprovssäsongen startade i Norge så gick han drevprov och fick ett 1:a-pris med fina 50 poäng för sina egenskaper s.k. Egenskapspoäng (EP). I och med det så blev AB Brage Norsk Drevprovschampion och då "trillade" även det svenska resultatet ner och han blev alltså samtidigt även Svensk Drevprovschampion.

Han heter alltså numera: NOUCH  NOJCH  SEJCH AB Brage. GRATTIS Per-Hjalmar! Bra jobbat!!!

måndag 9 september 2013

Ytterligare nya Nimrods - Champions

Nu är det dags att återigen skriva in GRATTIS på vår hemsida till våra valpköpare!

Det är alltid roligt att få mail om framgångar från valpköpare. Just nu så rör den s.k. veckodagskullen på sig i alla möjliga sammanhang. Redan förra året, då de 7 valparna var 1,5 år så provades tre av dem på jaktprov vilket med all säkerhet kommer följas upp med ytterligare jaktprov under kommande jaktsäsong.

Under utställningssäsongen har Nimrods Herr Måndag visat upp sig och tagit ett par Cert som är grunden för att bli utställningschampion. Samtidigt har Nimrods Fröken Lördag gått på utställningar i Norge och under tre utställningar på rad skördat sina tre Cert! Hon behöver nu bara komplettera detta med ett drevprovsresultat för att få tillgodoräkna sig titeln Utställningschampion vilket borde gå bra under den kommande drevprovssäsongen.
 
Nimrods Fröken Lördag bor i Norge
Nimrods Herr Söndag har också han varit igång och har under tre viltspårsprov på en månad tagit tre 1:or och kan nu titulera sig som SE VCH Nimrods Herr Söndag.
Snyggt diplom till husse Jarls kontor!


Dante som Herr Söndag heter i "vardagslag" fungerade även bra i skogen, redan under sin första jaktsäsong (då han var 1,5 år) så vi ser fram emot drevprovsresultat under kommande säsong...

Av den s.k. "Veckodagskullen" hos Nimrods kennel är det nu fyra valpar av sju som kan titulera sig som champion och då är de ändå bara 2 år gamla!