onsdag 27 juni 2012

Vackra "Frøya" tog sitt andra raka cert + BIR

Samtidigt som vi går i väntans tider här hemma så kommer segerrapporter från övriga delar av Norden. I helgen som var fick Nimrods Fröken Lördag "Frøya" sitt andra cert, denna gång under en utställning i Oppdahl i Norge. Hon blev dessutom Bäst I Rasen (BIR).
Nimrods Norska stolthet ställer upp sig fint med sin BIR.rossett!
Kritiken var enligt nedan:
11 months, scissorbite. Nicely prop. head. God nosebr. Well set ear. G. eye, Needs to develop more chest. G spring of rib. Corr. tailset. G. rear angel. Moves happyly around. 

Vi säger grattis till ägarna Øystein och MayBritt!

/Håkan

fredag 22 juni 2012

Mynta dräktig

Jodå, nu har vi en Mynta som, enligt allt att dömma, är dräktig. Hon vill inte riktigt hänga med i svängarna som vanligt med lekkamraten, vår Kleine Munsterländer (Nya) utan när Nya vill leka så lägger sig Mynta bara ner. Mynta som annars brukar vara den som vill ha igång leken. Dessutom har hon skiftat en del i sitt ätande. Ibland vräker hon i sig mat för att en annan dag inte vilja äta alls. Hon är i vanliga fall en tjej som dansar när vi tar fram hundmaten.

Vi som är vana att se henne ser här en rakare buklinje än vanligt.
Sen har, annars oförklarliga, missar inträffat -två mornar i rad med en rejäl pöl på golvet. Men dessa varma dagar så dricker hon nu massor så en hel natt är det tydligen omöjligt att hålla sig när hon mår lite dåligt -förhoppningsvis/troligtvis pga dräktighet!

Trevlig midsommar till Er alla!/Håkan och Sara Hemäng

Vi återkommer med mer info och bilder om dräktigheten...

lördag 9 juni 2012

Acke jagar sin pappa i utställningsringarna

Nimrods Herr Måndag m Matte Carina
Under utställningen i Vänersborgs den 9 juni fick Nimrods Herr Måndag, "Acke" Exellent med ck , superkritik o endast slagen på "mållinjen" av pappa, Jägardrömmens Ares vilket är riktigt bra presterat när man bara är 11 månader gammal!!! Ares är ju en känd "gammal" räv i dessa sammahang som har sopat hem många fina utmärkelser runt om i Sverige och utomlands.
Väl hemma så var det skönt att sträcka ut sig i matte och husses
(Carina och Mats Pricks) sängar.
Stort Grattis till husse och matte samt till pappa Ares och till hans ägare Suzanne och Stefan Person!
/Håkan och Sara Hemäng

måndag 4 juni 2012

Cert till Nimrods Fröken Lördag

Samtidigt som vi hade valpträff (enligt nedan) så ringde en stolt Øystein från en utställning i Norge. Hans tik Nimrods Fröken Lördag (FRØYA) hade precis fått kritik enligt nedan inkl. Excellent och cert.

Nimrods Fröken Lördag med husse Øystein

A junior girl w/lovely temperament. Very beautiful type, perferct head for female, very nice size + bone. The coat will look better in the future when she matures. Excellent, 1 konk, CK, CERT, 3 BTK

De startade även på söndagen men då inte med fullt så bra resultat även om det även då blev Excellent och bästa tik i juniorklassen.

Även denna tik blir rolig att följa framöver!!!

 

Veckodagskulle träffades

Lördagen den 2 juni träffades fem av sju "valpar" från förra året. De anlände med matte och/eller husse vid 10.30-tiden då vi började med en fika och kort presentation. För att kunna få lite extra kunskap hade vi fått hjälp av Kristina och Henry Forsberg från Madfällans kennel.

Efter fikat drog dagen igång på riktigt. Vi började med att Henry visade hur man ska trimma en fauve och hur hunden ska bete sig på trimbordet.
Henry visar och vi andra ser och lär

När trimlektionen var klar åkte vi iväg en stund och "valparna" fick gå var sitt blodspår.

Jörgen hoppas att Alice går rätt...

...och visst hade hon rätt spår. Fröken
Onsdag "Alice" var VÄLDIGT lugn och metodisk
Äveen Anders hade all anledning att vara helnöjd med Basse


Dante vill även han visa vad han hittade i slutet av sitt spår.
Han fick ett lita knepigare spår då det gick i högt gräs.

Efter spårningen var både hussar och mattar hungriga och vi åkte hem och grillade hamburgare och fick en lektion i hur man ska och inte ska vara i utställningsringen.

Nimrods Fröken Tisdag (Lea) hade trots mycket viltspårsträning med husse Patrik
svårt på sitt viltspår pga färska slag. Här ställs hon upp fint av matte Eva-Karin.
(Lea har redan hunnit med ett godkänt anlagsspår och Excelent i utställningsringen.)


Hur ska hunden stå? Kristina ger goda och klara råd


Jalle fick se sin hund Dante ställas upp fint av Henry

En under dagen trimmad Woodstock (Herr Fredag) gjordes som husse sa


Herr Torsdag (Basse) blev så trött! Passade på att vila en stund vid husses fötter

Efter mat och utställningsträning fick Woodstock visa vad han går för. Som viltspårschampion fick han ett svårare prov att gå.

Woodstock som trimmades när vi gick förmiddagsspåren fick sitt generalprov på eftermiddagen.
Undertecknad hade lagt ett svårt prov till denna färdiga viltspårschampion. Störning från golfare på golfbanan och sedan rakt över en uppställningsplats med lastbilar och div. oljelukter. På uppställningsplatsen imponerade han då han istället lyfte nosen från den oljiga marken och gick i vinden för att finna klöven! 

Dagen avslutades med ännu en fika och erfarenhetsutbyte samt diskussion kring olika gps-västar, flytvästar, reflexer, halsband mm.

Under dagen kom även Nimrods Kung Haakon med husse Björn på besök.
Det är alltid kul att få se "våra" valpar! Vi är väldigt glada över att så många kunde komma och ni är alla välkomna att titta förbi igen om ni har vägarna förbi Västerby!

/Håkan och Sara