måndag 29 augusti 2011

Besök från Jägardrömmens kennel

Paket från en av pappa Arens småmattar. -Undra vad det är i???

En leksak som de kan slåss om är alltid välkommet!


Den stolen som vi tagit av benen på är en bra utsiktsplats. Än så långe kommer de inte upp själva men med en liten putt i rumpan så kommer de på plats för att snart igen hasa sig ner till bråk och annat bestyr.


Den gamla hundkojan som är placerad ute i hundgården är en perfket lekplats. Här kan man slåss hur mycket som helst eller bara krypa in i för att vila. Men när de vill sova så går de helst in i huset och in i lådan med golvvärme och fleecefiltar.

Förra veckan hände det så mycket i deras liv så då hann de knappt med att äta. Vi fick tipset att inte ge dem fullt så ofta och nu äter de igen som om de aldrig sett mat förr!

En ok smitning...

Under söndagen fick vi besök av ett par valpköpare. Mamma Mynta brukar inte vara dirket överfördjust när det kommer besökare som med tiden vill stjäla hennes barn. Denna gång visade hon sitt missnöje med besked.
Ganska snart efter första valpköparens ankomst så upptäckte jag att hon inte  var på eller i närheten av vår tomt. Jag tog en sväng med bilen och tyckt att jag hörde något som skällde jämnsmed sjön. Jag konstaterade direkt att om det var Mynta så var det en hare då det inte var någon direkt sång i skogen utan hon gick i så fall bara och "plockade" sig fram. Pga blåsten och med min dåliga hörsel så var det svårt att vara säker på om det inte rentav var på andra sidan sjön som en hund skällde.

Efter ytterligare någon sväng med bilen och ytterligare valpköpare i hundgården så hördes en jakten lite svagt. Jag tog en ny sväng med bilen då jag trodde mig förstå vart denna jakt skulle gå fram. Väl i pass så hördes jakten riktigt bra då hon just rest om haren. Just framme vid ett skogsbryn så kom haren och nu var Mynta bara ett 20-tal meter efter. Jag fick vissla till ordentligt för att få en reaktion men hon kom till mig -om än med viss ovilja.

Detta var en ganska bra genomkörare för en tik som födde valpar för 1,5 månader sedan. Givetvis skulle jag ALDRIG ha släppt henne i detta läge men när det blev som det blev så får man vara glad för att hon tog upp ett tillåtet vilt och att hon visade sig vara i god form även efter jakten!

tisdag 23 augusti 2011

Lek både inne och ute

Sedan några dagar har "hela veckans bebisar" fått vara ute i hundgården en hel del. Där  har de tillgång till en liten hundkoja ute i gården och sedan ett ombyggt uthus där det finns golvvärme och ett mysigt krypin. Så efter ett tag när man är där ute med dem undrar man vart de tagit vägen, då hittar man dem ihopkrupna inne där det är varmt och skönt.

I och med att de är där ute mestadels av dagen så lär de sig att det är utomhus som man ska kissa och inte inne. Det tror jag uppskattas av de nya familjerna de ska flytta till sedan:)

Nu lite bilder från det att valparna lekt både inne och ute.


Bus mellan husses stövlar.


Bus med brorsan.


Titta vad söt jag är!


Plocka upp mig! Jag vill sitta i ditt knä!


En PET-flaska är en bra leksak.


Man blir ganska trött av att leka.


Om man inte passar sig så "hänger" det en valp i byxbenet.


Nya ligger och håller koll, men de små är välkomna in.


Det är svårt att komma upp, men när man väl är uppe
är det en fin utsikt.


Bollen är i största laget och än har de inte helt förstått
vitsen med att springa efter när den rullar.


Ett horn finns det att bita på, det är skönt när det
kliar i tänderna!

Nu är det dags för mig att sluta skriva och istället gå ut och ge dem lite mat.

/Sara

söndag 21 augusti 2011

Mynta är inte bara mamma...

Under sommaren har husse och vår Munsterländer fått åka iväg på en del eftersök på vildsvin. Dessa små utflykter har Mynta inte gillat då hon inte fått följa med. I fredags ringde en bockjägare och ville ha hjälp med en påskjuten råbock. Denna gång så lät vi Mynta få mjölka ur sina spenar och sedan packades även hon in i bilen. Men givetvis fick även vår Munsterländer följa med om vi skulle behöva ha en hund som går ifatt rådjuret ifall vi inte kommer nära nog för ett skott.

Väl på plats i skogen så var det kolsvart och regnet bara öste ner. Då det regnat oavbrutet från skottet så hade vi bara att följa med Mynta. Hon cirklade runt några varv på gärdet innan hon ledde oss in i skogen. Där följde vi med henne genom en helt bedrövlig terräng, över och under mängder med vindfällda granar. Efter ett antal hunda meter så kändes det som en ren bom -DÅ plötsligt stod en bock bland massa ris och tittade på oss. Jag kallade på Mynta samtidigt som jag drog lite i spårlinan vartefter jag laddade hagelbössan, försökte rikta ficklampan och fick iväg skottet.

Det var en lyckad nattlig tur och Mynta fick visa att hon är en väldigt duktig eftersökshund -inte bara en mamma. Hon var väldigt nöjd och uppenbart glad över att återigen få vara med i hetluften!

GRATTIS Ozzy (Nimrods Kung Olav)

Ozzy och hans husse Jonas var under förra helgen på Viltspårs-SM. De klarade samma fina resultat som vi är vana vid -ett första pris med full poäng. Nu var detta ju en uppgörelse mellan de allra bästa från hela Sverige så det fina resultatet hade hela fem  hundar och denna gång räckte det till en mycket fin fjärdeplats för Ozzy och Jonas! Vi från Nimrods kennel vill även passa på att gratulera Hedarnas kennel där Thomas deltog med deras tik Troja som erövrade den finfina silvermedaljen. Stort grattis till båda dessa Fauvar för att ni håller Fauvarnas fana högt!!!/Håkan och Sara

torsdag 18 augusti 2011

Lek som inte är så bra...

Det är alltid lika kul att titta på när valparna leker. Men att leka med skor (även om just denna inte tar någon större skada) är det inte en speciellt passande leksak för en lite valp! Man vill ju inte att de ska ge sig på några finare och dyrare skor när de flyttar hem till sina nya "föräldrar".
Men jag kunde inte låta bli att ta ett kort på honom efter att han kom släpande på skon:)


/Sara

Kloklippning

När de små vildarna diar så är det viktigt att hålla klorna i lagom längd! Efter lite lek och när de börjar dåsa till lite så är det lagom att klippa klorna på dem. Detta går hur bra som helst och inte är de rädda för det utan tycker det är ganska mysigt att någon håller på med dem (men de får inte vara för pigga, för då går det inte att vara stilla så länge!)
Här kommer lite kort när Håkan klipper deras klor.

Lite svårt att klippa klor på de små när "moster"
helst vill vara den som är i centrum och som
får sitta i knät!

Sitter man still så går det fortare.

Det går bra att stå också.



När man är klar får man mysa och pussas!

/Sara

Första gången ute!

Idag har våra små busar fått vara ute och springa på gräsmattan för första gången. Det var spännande för dem, massor av plats att springa på. Men det var nog allt lite skönt att både jag och Håkan satt där på gräsmattan för de tog en liten runda, men sen kom de tillbaka för lite knäsittande och pussar:)
Lite tutt är alltid gott.

Spännande saker!

Bus och lek!!!


Lite pussar och bus.

/Sara

onsdag 17 augusti 2011

Sötnosar!

De små sötnosarna gör inget annat än att kissa och bajsa känns det som! Men när de inte gör det så är de riktiga små charmtroll! De vill gärna pussas och sitta i knät. Leka med "moster" Nya är också roligt och hon njuter lika mycket.

Jag vill komma ut och leka!!!

Vad gör ni där ute?

Sötnosar:)

Herr Söndag passar på att titta ut.

"Moster" är rolig att leka med!!!

Titta vi vågar stoppa in huvudena i "mosters" mun!
 
Som vi sagt tidigare, det är inte svårt att göra av med tid när man sitter och tittar på medan de leker:)

/Sara

torsdag 11 augusti 2011

"Riktig mat"

Idag har de fått smaka på "riktig" mat för första gången. Lite köttfärs blandat med välling. Gott var deras ömdömme tror jag:) De smaskade i sig det lilla de fick smaka  på. 

Mums! Det här kan de tänka sig igen!

Men det här är fortfarande allra godaste!

/Sara

måndag 8 augusti 2011

Grattis pappa Ares!

Jägardrömmens Ares har varit i Danmark och erövrat ännu en titel. Numera kan han även tiulera sig Dansk Utställningschampion! I höst kommer han även att starta på ett drevprov och förväntas då få sitt drevprovschampionat klart!

Som ni ser är Jägardrömmens Ares en liten kompakt hanhund! EXAKT sådanna som vi bör försöka avla fram (enligt vårt/Nimrods kennels tyckande)!

Stort grattis från Nimrods kennel, Mynta med sju små avkommor/Sara och Håkan

Äntligen lite bilder!

Nu är de små liven drygt 3 veckor och det är fullt liv i lådan! För bara några dagar sedan upptäckte de sin röst och det både morras och skälls för fullt. De blir allt stadigare på benen och tar sig fram allt fortare. Att busa med varandra och "moster Nya" är även en rolig sysselsättning. Men sen blir de helt utslagna och ligger i sin hög. 
Det är skönt och varmt med syskonen.


Herr Måndag  


Fröken Tisdag med "moster" Nya som hjälper till med rengöringen.

Fröken Onsdag



Herr Torsdag


Herr Fredag

Fröken Lördag



Herr Söndag


Helst vill vi vara utanför lådan när vi är vakna!!!

/Sara och Håkan